Com augmentar el preu mig amb accions socials i la sostenibilitat

Com augmentar el preu mig amb accions socials i la sostenibilitat

[01/06/2017]

Com podem seguir millorant la percepció que el client té del vostre hotel?

Realitzar accions mediambientals i socials i sobretot donar-los visibilitat de cara al client, és un valor afegit que enriquirà l’experiència que té el turista del vostre hotel i reforçarà la seva voluntat de contribuir en la millora de l’entorn.

Aquests inputs volem que millorin la qualificació de l’hotel en les reviews del turista a les OTA, TripAdvisor i al propi web de l’hotel, i per tant que això repercuteixi favorablement en la comercialització de l’establiment.

Existeix realment una oportunitat de mercat? Els hotels ‘responsables’ venen més i ‘millor?

És innegable que la societat està agafant consciència dels problemes socials i mediambientals.

La voluntat dels consumidors per implicar-se en millorar la situació també influeix en la decisió de compra de serveis turístics.

Escollir productes social-eco-friendly, implica que nosaltres com a clients també contribuïm a la millora del planeta fent petites accions que no suposen un gran esforç.

 

La responsabilitat social corporativa com un valor afegit

Un destí (Barcelona) o un hotel que deixin una petjada positiva al seu entorn, pot decantar la decisió de compra entre dues opcions de preus i característiques similars.

Actualment pot ser un valor diferencial fer aquestes accions envers la nostra competència.

En un futur serà un valor negatiu no fer-les. Com un hotel a Barcelona que actualment estigui cobrant el wifi als clients.

Fer aquestes accions, però sobretot donar-los visibilitat absoluta

 

Aconseguir més reserves

En OTA i web pròpia posar de manifest totes les accions que portem a terme a nivell social o ambiental, per tal que aquestes accions siguin un motiu més per escollir el nostre establiment.

 

Evitar cancel·lacions

L’objectiu és fidelitzar el client abans de que arribi, per ajudar a reduir cancel·lacions, aconseguint aquesta ‘vinculació emocional’ a través de les accions de responsabilitat social i mediambiental que l’hotel realitza.

Recordar i reafirmar al client que la seva estada tindrà un retorn social i que no tindrà un impacte mediambiental negatiu, utilitzant les comunicacions post-reserva i pre-estada:

  • Pantalla de confirmació de reserva, voucher de reserva, emails pre-estada

    • “Felicitats, has escollit un hotel sostenible i responsable...”

 

Augmentar la satisfacció durant la seva estada

Recordar-li al client tot allò que fem bé, en missatges en diferents espais de l’hotel.

  • Cartells en el buffet de l’esmorzar explicant la manera com es gestionen els excedents de l’esmorzar

    • “El menjar que sobra de l’esmorzar es destina a...”

  • Si es donen menus a menjadors socials, indicar-ho a la carta del restaurant.

  • Si l’aigua es recicla eficientment, o la bugaderia és ecològica, indicar-ho en un missatge al lavabo.

 

Induir bones puntuacions en les enquestes de satisfacció:

En l’enquesta de satisfacció recordar-li també al client tot el què fem per millorar socialment i mediambientalment la seva visita a la ciutat.

Encara és difícil de quantificar com de sensibles són els clients dels hotels a aquests factors a l’hora de decidir el seu allotjament.

 

Millorar la percepció que tenen els barcelonins del turisme

Existeix un fort debat a Barcelona sobre els beneficis del turisme per la ciutat.

Les persones que treballem al sector veiem molt clara l’aportació en llocs de feina, recaptació d’impostos i negoci per proveïdors locals, però alguns mitjans de comunicació i partits polítics s’han agafat a certs efectes colaterals del turisme en general per fer una intensa campanya en contra.

Per això és també estratègicament important demostrar que els hotels i allotjaments turístics, a part de contribuir decisivament en l’economia de la ciutat, també som negocis responsables mediambientalment i contribuïm a l’equilibri social del nostre entorn.

innovacio